21:21

Filmovi koje vam preporučujem #8

Od kako sam shvatila koliko ljudi je napustilo blog ili privremeno odustalo i da je broj blogera i postova na listi znatno opao, nekako sam i ja izgubila želju za pisanjem..
Ovaj i još par postova nikako da završim... a imala sam toliko ideja. Problem je i manjak slobodnog vremena, odnosno škola, i kad ga imam odslušam par pesama eventualno pogledam nešto i prođe...

A simple favor

"Film prati samohranu mamu vlogerku Stephanie Ward i njenu najbolju prijateljicu, glamuroznu i prekrasnu, Emily Nelson koja jednog dana nestaje nakon što zamoli Stephanie da pokupi njenog sina iz škole. Stephanie istog trena pokušava otkriti istinu vezanu za iznenadni nestanak svoje najbolje prijateljice Emily iz grada. Stephanie se udružuje s Emilynim mužem te se ubrzo počinje pitati poznaje li svoju najbolju prijateljicu onoliko dobro koliko je mislila."


Triler, interesantna radnja, možda malo predvidivo, ali ostavlja dobar utisak. 

Johnny English strikes again
"Kada kriminalistički istražitelj razotkriva javnosti identitete svih aktivnih tajnih agenata u Britaniji, katastrofa pogađa čitav sistem, a sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva je na kocki. Tajna služba se sada može da osloni samo na jednog čoveka, umirovljenog Džonija Ingliša. Publici poznat iz prethodnih delova serijala, Džoni koji sada podučava u predškolskoj ustanovi, vraća se u akciju kako bi pronašao misterioznog hakera ili potencijalnu krticu među redovima britanske tajne službe. Kako bi ova misija uspela, trebaće mu sve njegove sposobnosti i veštine – onih nekoliko koje ima kao čovek jučerašnjih analognih metoda suočen s digitalnim svetom sadašnjice."
Komedija, treći deo, o prethodne dve sam pisala OVDE 
Atkinson u svojoj simpatičnoj ulozi Džonija Ingliša, nasmejaće vas i(li) zasigurno oraspoložiti, uzbudljiva radnja sa šeprtljavim agentom. 

The intouchables


"Nakon nesreće na paraglidingu bogati aristokrat Philippe unajmi mladića imenom Driss kao njegovatelja. Budući da je Driss iz radničke obitelji i nedavno pušten iz zatvora, on je, ukratko, najmanje odgovarajući kandidat za taj posao. Njih dvojica spojit će Vivaldija i Earth, Wind and Fire, elegantnu dikciju i ulični jive, odijela i trenirke… Dva će se svijeta sukobiti i pomiriti, iz čega će se izroditi prijateljstvo koje je suludo, komično i snažno jednako koliko i neočekivano, jedinstvena veza koja će iskriti i učiniti ih… Nedodirljivim."

Istinita, lepa i pomalo tužna priča. Svima preporučujem.

Second act


"Radnja filma prati Maju, trgovca, koja potpuno menja svoj način života i navike kako bi dokazala da titula i diploma nisu presudne ako želimo uspeti u životu.

Maja živi u Kvinsu i već 15 godina radi isti posao u supermarketu. Nakon što očekivanu promociju dodele nekom drugom, uz pomoć falsifikovane biografije  i najbolje prijateljice Žoan  dobije kancelarijski  posao iz snova. Jedini je problem što o tom poslu ne zna apsolutno ništa a mora i ozbiljno da poradi na svom stilu."


Realna priča u smislu da škola, diploma i zvanje ne garantuju znanje i sposobnost.. 
Pored toga imamo pitanje iskrenost, životne peripetije...

Green book

"Kada 1962. godine Tony Lip, izbacivač talijansko-američkog podrekla koji nije završio ni osnovnu školu, dobije posao vozača Dr Dona Shirleyja, svetski poznatog pijaniste (Afroamerikanca) Njih dvojica moraju koristiti „Zelenu knjigu za crnce koji se nalaze na putu kroz američki jug“ kako bi im ona ukazala na nekoliko mesta koja se smatraju sigurnim za Afroamerikance. Suočeni s rasizmom i opasnosti, kao i s neočekivanom humanošću i humorom, njih dvojica prisiljeni su za sobom ostaviti vlastite nesuglasice kako bi preživeli i doživeli putovanje svojih života."

Jako lepa, tužna i simpatična ISTINITA priča, gde se prepliću rasizam, prijateljstvo, talenat, nepravda... Dva čoveka iz totalno različitih svetova, mišljenja i ponašanja pronalaze zajednički jezik...


Hitch

Anonimni njujorški "doktor za spojeve" za naknadu pomaže muškarcima da osvoje ženu svojih snova. Iako je okoreli neženja on nalazi svoju lepšu polovinu u prekrasnoj novinarki trač rubrike koja želi otkriti identitet "doktora".

Rasterećuje, opušta, simpatično, smešno, dramatično, romantično. Onako..., fino.

Now is good

"Pošto joj je preostalo samo nekoliko meseci života, Tesa pravi spisak stvari koje želi uraditi pre smrti. Traži nova iskustva, odlučna da što intenzivnije proživi svoj život. Zaljubljivanje u komšiju je najlepše od svega ostalog."

Nisam htela da navodim MIDNIGHT SUN jer verujem da su skoro svi pogledali, a ovaj film je manje poznat, a radnja slična ali drugačija.  

Isn't it romantic


Mlada žena koja ne veruje u ljubav, mrzi romantične filmove i usredsređena je na svoj posao, misteriozno se nalazi zarobljena u romantičnoj komediji...

Ironija je što ovaj film istovremeno i ismeva i takoreći spada u romantične filmove, ali mislim da će se svideti i onima koji vole i onima koji ne vole romantične filmove.

Instant family



Kada Pete i Ellie odluče da započnu porodicu, oni upadnu u svet hraniteljstva. Nadaju se da će uzeti jedno dete, ali kada buntovnu 15-godišnju tinejdžerku zajedno sa njeim mlađim bratom i sestrom, preko noći postaju roditelji troje dece. Sada, Pete i Ellie smešno pokušavaju naučiti osnove instant roditeljstva u nadi da će postati porodica.
Porodičan film, poučan, human i lep.. Probudio je u meni ponovo želju za usvajanjem napuštene dece.

Murder on the Orient Express



"Radnja filma “Murder on the Orient Express” odvija se u čuvenom vozu koji tokom svog putovanja ostaje mesto svirepog ubistva poznatog američkog tajkuna. Slavni belgijski detektiv, Hercul Poirot, našao se tu i pokušaće da reši ubistvo u skučenom i opasnom prostoru, prepunom neobičnih karaktera, od kojih je svako, na svoj način, imao motiv za ovaj zločin…"


Film stvarno drži pažnju, nepredvidiv je i komplikovan, ali i zanimljiv.

Nadam se da su vam se predlozi dopali i da će te se opredeliti za neki od ovih filmova,
a ja ću se potruditi da budem aktivnija, iako to vama možda ne znači apsolutno ništa.

Milica.

8 коментара:

  1. Moram priznati jako mi se svidja tvoj filmski ukus, od svakog žanra ima po nešto i sviđa mi se ova selekcija, par filmova sam zapisala pa ću odgledati jer sam shvatila da mi je lista odgledanih filmova neverovatno mala, tako da ako cu već trošiti vreme na to, neka bude kvalitetno potrošeno, a ovi predlozi zaista deluju super..Sutra ću definitivno odlgedati Isn't it romantic, pogledala sam i trejler i deluje jako zanimljivo. Tako da hvala ti na ovim predlozima :) <3 <3 <3 <3

    Boomy's Place

    ОдговориИзбриши
  2. Slazem se da su se blogeri povukli i odustali. Vecina su presla na youtube. Ali uvek se nadje motivacija za pisanjem. Ja je nalazim npr.na instagramu. Ili promenim par stvari na blogu, nekako se refresujem. Mozda bi ti bilo zanimljivo da napises neki motivacioni tekst da motivisemo jedni druge. Eh sad mogu da komentarisem filmove hehe, gledala sam par njih a ove ostale sam sacuvala u telefon, odlican izbor ❤ JFASHIONLOVER <3

    ОдговориИзбриши
  3. Nisam odgledala nijedan film, ali sam čula za ovaj zadnji, koji je pravljen po knjizi Agate Kristi, koju planiram da pročitam. Mnogi mi djeluju jako zanimljivo tako da ću ih odgledati. Super post. <3

    sweet-dreams-14.blogspot.com - novi post

    ОдговориИзбриши
  4. Toliko sam filmova pogledala, ali u posljednje vrijeme stvarno nemam vremena od obaveza, faxa, knjiga itd, što je zanimljivo jeste da nijedan od navedenih nisam pogledala, počela sam gledati 'Green Book', ali mi je nešto štekalo. Hvala na preporukama

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kod mene se broj nešto slabo povećava, ali kad god imam malo slobodnog vremena pogledam nešto da se malo razonodim 😄 Što se tiče Green Book filma prvi utisak i nije bio baš nešto, ali kasniije - totalno drugačija priča. Hvala tebi!

      Избриши