18:57

Reći ću vam na rastanku - Kraj osnovne škole


   
    Osvrnuću se 8 godina u nazad, od našeg prvog susreta. Bili smo zaista mali i teško je setiti se svega, a stvari se pamte po kraju...
    Osam godina nije mali broj. Koliko smo neprimetno odrasli i toliko se promenili, a zapravo ostali isti. Vreme zaista prebrzo teče, dan za danom godina za godinom, neprimetno sve je prošlo. Bili smo jedinstveni i svoji. Možda za neke najgori, ali nama najbolji. Nekada jedan protiv svih, a nekada svi kao jedno.
Na ovom putu ka raskrsnici života neki su nas ranije napustili, neki nam se kasnije pridružili, ali svi zajedno činili smo čuveni VIII3
  koji je u našim životima i našim srcima zauvek zauzeo posebno mesto.
Neka prijateljstva trajala su duže, neka kraće, neka su bila iskrena, neka nisu, ali je svako sa sobom nosilo mnogo dogodovština i bezbroj lepih uspomena.
Hvala vam što ste svojim ''ispadima'' , smehom,šalama i pričama učinili mnoge časove kraćim, podnošljivijim i lepšim a odmore zanimljivijim i dužim.
Hvala vam i na onim manje lepim trenucima kroz koje ste me pripremili za srednju školu i život. Hvala i vama nastavnici, za sve petice i četvorke, pa i trojke i dovojke,za ve odložene pismene i kontrolne zadatke, za sve prekore i pretnje, pohvale i savete. Bili ste deo našeg detinjstva i odrastanja.
Približava se i taj poslednji dan, pečat na anše osmogodišnje školovanje - mala matura. Dan kada ćemo se u svečanim haljinama i odelima zvanično oprosxtiti od osnovne škole. 

Nikada više nećemo sedeti u onim istim klupama, sa inim istim brigama i mukama, tajnama i željama. Sa onim nistim drugovima.
  Sada, posle svega, u duši osećam i sreću i tugu i setu za proteklim bezbrižnim danima.
Da li se ovde završava detinjstvo' Da li je ovde kraj dugogodišnjim prijateljstvima? Nadam se da nije.V

reme će pokazati svoje.


Milica B.


Нема коментара: